Samo dva puta u karijeri Ramos je postigao autogol

U 675 profesionalnih utakmica

Samo dva puta u karijeri Ramos je postigao autogol

Fudbaleri Real Madrida večeras su prekinuli nevjerovatan niz nepobjedivosti porazom u gostima kod Seville 2:1 u okviru španske La Lige.

Iako su Madriđani vodili sa 1:0 sve do 85. minute, do kraja susreta primili su dva pogotka i sve dobro što su učinili palo je u vodu. 

Izjednačujući gol za Sevillu iz 85. minute djelo je kapitena Reala Sergia Ramosa koji je glavom zatresao vlastitu mrežu. Zanimljivo, bio je to tek drugi autogol za Španca na čak 675 profesionalnih utakmica u karijeri.

Podsjećanja radi, prvi autogol postigao je 2013. godine u okviru Lige šampiona kada je Real Madrid slavio u gostima kod Manchester Uniteda sa 2:1.

Večeras sigurni nije bila noć Sergia Ramosa obzirom da je prvo dočekan zvižducima sa tribina Ramon Sanchez Pizjuan stadiona i svaki njegov kontakt sa loptom dočekan je negodovanjem sa tribina.

Ipak, nakon susreta pohvalio ga je trener Reala Zinedine Zidane koji je poručio da je njegov kapiten odigrao sjajan meč, a da su autogolovi u fudbalu uvijek mogući.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti