Schildenfeld potpisao za Dinamo

Dolazi iz Panathinaikosa

Schildenfeld potpisao za Dinamo

Zdravko Mamić uspješno je okončao pregovore sa Gordonom Schildenfeldom i iskusni defanzivac od ljeta će nositi dres zagrebačkog Dinama.

Schildenfeld je potpisao trogodišnji ugovor i ovo će mu ujedno biti i povratak na Maksimir, a u redove Dinama dolazi iz grčkog Panathinaikosa. 

"Jako sam sretan što su se stvari ovako završile. Već dugo traje kontakt između ljudi iz Dinama i mene, odmah sam znao da se želim vratiti i lako smo se dogovorili. Svi znamo kakav je Dinamo klub, igrao sam već u Maksimiru, ali sada sam puno iskusniji i mogu reći bolji igrač koji može još jako puno dati", kazao je Schildenfeld, te dodao:

"Veselim se ljetu, pripremama i novim izazovima te sam siguran da skupa sa suigračima možemo navijačima donijeti puno sreće", riječi su iskusnog defanzivca nakon potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostaje nam da vidimo da li će njegovim stopama krenuti i bh. reprezentativac Emir Spahić, koji je već dogovorio sastanak sa čelnicima Dinama. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.