Seleznyov golom iz ofsajda šokirao Napolitance
Foto: EPA

Evropska liga, polufinale

Seleznyov golom iz ofsajda šokirao Napolitance

Favorizovani Napoli u prvoj utakmici polufinala Evropske lige nije uspio opravdati očekivanja i na San Paolo stadionu savladati gostujuću momčad Dnipra. 

Rezultat susreta glasio je 1:1, a tim iz Napulja u večerašnjem susretu pokazao se kao mnogo bolji protivnik i uspio je do vodstva doći u 50. minuti susreta.

Mrežu ukrajinskog tima pogodio je Lopez, a najbolju šansu za udvostručenje vodstva Napoli je propustio samo pet minuta kasnije. Zlatnu priliku Higuaina odbranio je Boyko, da bi u 60. minuti Higuain opet prokockao nevjerovatnu šansu za svoj tim.

Higuain je u nastavku susreta i dalje prijetio gostujućem golmanu, ali ovaj put kazna za promašaje uslijedila je u samom finišu. Rezervista Seleznyov iz nedozvoljene pozicije pogodio je za 1:1 i to je ujedno bio konačan rezultat susreta.

Napoli je svim silama pokušavao doći do izjednačenja, no Dnipro je na kraju ispunio svoj cilj i zadovoljan se vraćau Ukrajinu.

Evropska liga, polufinale:

Napoli - Dnipro 1:1 (Lopez 50. / Seleznyov 81.)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti