Šest golova na San Siru, veliki preokret Athletica
Foto: EPA

Evropska liga

Šest golova na San Siru, veliki preokret Athletica

E. Škorić

Milan je u prvom susretu play-offa za Evropsku ligu deklasirao Škendiju sa 6:0.

Makedonci su bili autsajderi pred ove duele, pa je Milan na San Siru došao do visoke pobjede i praktično već sada završio posao.

U italijanskom timu zaigrali su mnogi koji su stigli ovog ljeta, a navijače je posebno oduševio Andre Silva, koji je za pola sata postigao dva gola, a kasnije se upisao u asistente.

Pored Silve, golove su još postigli Montolivo (2), Borini i Antonelli. Škendija je imala neke svoje pokušaje, no nedovoljno da se ugrozi gol Donnarumme, no ne Gianluigija nego njegovog brata.

Zanimljivo da je Milan imao čak 33 šuta, od čega 12 u okvir makedonskog gola. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Panathinaikos je ugostio Athletic, a u sjajnom meču Baski su slavili s 3:2 iako su gubili 2:0. Lod je u 29. pogodio za 1:0, a onda je Cabezas u 55. povisio na 2:0. Aduriz, Marcos i ponovo Aduriz do kraja donose preokret i veliku pobjedu Athleticu, koji je sada ipak bliže grupnoj fazi Evropske lige.



Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi