Šišić: Gol protiv Maribora mi je najdraži u karijeri

Fudbaler Domžala za SportSport.ba

Šišić: Gol protiv Maribora mi je najdraži u karijeri

Domžale čiji dres nose bh. internacionalci Aladin Šišić i Kenan Horić najveće su iznenađenje u novoj sezoni Prve lige Slovenije.

Sa maksimalnim učinkom od sedam ovosezonskih pobjeda Domžale se nalaze na liderskoj poziciji sa šest bodova više od drugoplasiranog Zavrča. Uz standardno odličnog Horića, dobre partije u posljednje pruža i 22-godišnji Šišić koji je u posljednjem kolu bio strijelac jednog pogotka u pobjedi nad Mariborom (2:0).

„Ovdje sam već skoro godinu dana i stvarno mi je odlično. Mogu biti zadovoljan i sa svojim partijama u novoj sezoni, ali ipak nastojim da svakim danom sve više napredujem i budem što bolji. Gol koji sam dao u prošlom kolu protiv Maribora prvi mi je u novoj sezoni i zasigurno najdraži u dosadašnjoj karijeri“, govori Šišić na početku razgovora za SportSport.ba.

Njegov tim koji će za sedam godina proslaviti 100. godina postojanja dosad je osvojio dva naslova prvaka Slovenije, a ukoliko nastave ovakvim tempom odličnu sezonu mogli bi krunisati i trećim naslovom.

„Bolji start u sezoni nije mogao biti bolji, a tajna uspjeha leži isključivo u profesionalnosti, radu, redu i disciplini. Nije tajna da nam je cilj titula, međutim, sezona je tek počela i ima još dosta do kraja. Mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjeđivati, a onda neće ni rezultat izostati“.

Šišić je u Domžale stigao u februaru iz estonske Talinne Kalev, prije koje je nastupao za švicarske klubove Staad i St. Gallen (U21), te cazinsku Krajinu. Na kraju razgovora za naš portal istakao je da se dolazak u Domžale pokazao kao pravi potez u karijeri.

„Iako sam prije dolaska u Domžale imao još nekoliko opcija za nastavak karijere, odlučio sam se za dolazak u Sloveniju i nisam pogriješio. Sada je najbitnije da ovdje pružam što bolje partije, te da u budućnosti ostvarim ono što sam zacrtao, a to je da zaigram u mnogo jačoj ligi i da u budućnosti nosim dres bh. reprezentacije“, kazao je na kraju Šišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.