Sjajni Lacazette u nadoknadi obradovao Lavove

Lyon se približio vodećim

Sjajni Lacazette u nadoknadi obradovao Lavove

Ekipa Lyona slavila je na svom Gerlandu vrijednu pobjedu protiv Reimsa, a junak večeri bio je Lacazette.

Počelo je odlično za Lyon, jer je Tolisso već u šestoj minuti doveo domaće u prednost. Čekalo se tačno pola sata na sljedeći gol koji je djelo Moukandjoa. Fudbaler Reimsa vratio je stvari na početak i priredio Lyonu mnogo teži posao u nastavku meča.

Lyon je pokušavao ponovo vratiti prednost ali im to nije polazilo za nogom sve dok ih u 93. minuti nije spasio ove sezone sjajni Alexandre Lacazette. Igrao se 93. minut kada je Lyon došao do drugog gola i konačne pobjede od 2:1.

Lyon sada zauzima treće mjesto sa pet bodova zaostatka u odnosnu na prvoplasirani Marseille, a za drugoplasiranim PSG-om kasni četiri boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 16. kolo:

Lyon - Reims 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.