Skandinavski derbi pripao Švedskoj koja ide u finale

Savladali Dansku sa 4:1

Skandinavski derbi pripao Švedskoj koja ide u finale

Drugi polufinalni okršaj Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godinu ponudio je skandinavski derbi Švedske i Danske. Više uspjeha su imali Šveđani koji su slavili sa 4:1.

Švedska je u vodstvo došla u 23. minuti, kada je siguran izvođač najstrožije kazne bio John Guidetti. Samo tri minute kasnije, još jedan gol u mreži Buska. Guidetti je ovoga puta asistent, a strijelac je Simon Tibbling.

Danska se vraća u život u 63. minuti, kada Uffe Bech pogađa za smanjenje rezultata na 2:1. Pokušali su Danci do stići do izjednačenja, ali je u 83. minuti Robin Quaison riješio pitanje pobjednika u ovom duelu. Mladi napadač Palerma se sjajno snašao i lijepo matirao protivničkog golmana za 3:1.

Konačan rezultat utakmice postavio je Hiljemark, koji je u petoj minuti sudijske nadoknade pogodio za (pre)visoku pobjedu svog tima.

Švedska će se u finalu Evropskog prvenstva sastati sa Portugalom. a meč se igra u utorak u Pragu.

EP U-21, polufinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Danska - Švedska 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.