Slovenija: Horić u idealnom timu šestog kola

Slovenska liga

Slovenija: Horić u idealnom timu šestog kola

D. Kurbegović

Nakon šest odigranih kola u Sloveniji, nogometaši Domžala nalaze se na vrhu tabele sa 18 bodova uz skor od šest pobjeda iz šest odigranih utakmica uz osam postignutih i nijedan primljeni pogodak.

Za ove sjajne rezultate i najbolji start prvenstva u historiji kluba jedan od najzaslužnijih je i bivši kapiten zeničkog Čelika, 24-godišnji defanzivac Kenan Horić. Sjajni Zeničanin igra odlično kako je prije pola godine došao u Sloveniju i s pravom se za njega već zanimaju mnogo veći klubovi.

Još jedan dokaz odlične sezone koju igra naš internacionalac je ponovo priznanje u vidu mjesta u idealnom timu šestog kola. Podsjetimo, Horić je po izboru medija u Sloveniji bio u idealnom timu prvog i trećeg kola. te sada i šestog, nakon pobjede Domžala u derbiju protiv Kopera u gostima.

Potvrdu svog kvaliteta, te liderske pozicije sjajni Zeničanin i njegove Domžale imat će već narednog vikenda u derbiju prvog dijela prvenstva, kada im u goste dolazi aktuelni prvak i učesnik Lige sjajni Maribor.

Idealna postava šestog kola prema izboru portala www.snportal.si : Matic Kotnik (Celje), Denis Klinar (Rudar Velenje), Kelmen Bolha (Rudar Velenje), Kenan Horić (Domžale), Mitija Viler (Maribor), Dade Vršić (Maribor), Milan Kocić (Rudar Velenje), Damjan Bohar (Maribor), Valon Ahmedi (Celje), Saša Živec (Domžale) i Benjamin Verbić (Celje).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.