Službeno: Volland potpisao za Bayer
EPA

Nakon epizode u Hoffenheimu

Službeno: Volland potpisao za Bayer

Kevin Volland potpisao je za Bayer, potvrdio je tim iz Leverkusena na svojoj zvaničnoj stranici. 

Dosadašnji član Hoffenheima (23) je iza sebe ostavio dobru sezonu u kojoj je postigao osam golova i upisao deset asistencija, a nakon što je na stolu imao nekoliko ponuda, odlučio se za Bayer s kojim je potpisao ugovor do 2021.

"Morao sam da iskoristim priliku i zaigram u vrhunskom klubu i u Ligi prvaka. Bayer je idealan tim za mene i moj dalji razvoj i pravi klub da se predstavim na evropskoj sceni. Veoma sam uzbuđen i nadam se da ću sa novim timom ostvariti velike ciljeve", izjavio je Volland za klupsku stranicu. 

Njemački mediji tvrde da je cijeli transfer Vollanda u Bayer koštao 15 miliona eura, a ovaj napadač je prije Hoffenheima još nosio dres 1860 München.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi