Sneijder malo prije odlaska iz Galate doživio poniženje

Holanđanin ovo nije zaslužio

Sneijder malo prije odlaska iz Galate doživio poniženje

Iskusni holandski fudbaler Wesley Sneijder je na dosta ružan način završio svoju epizodu u Galatasarayu, u kojem je proveo posljednje tri i po godine.

Sneijder je bio ikona navijača ovog kluba kao i vođa ekipe, ali stvari su za njega krenule po zlu kada je na klupu Galate stigao Igor Tudor koji ga, iz nekog razloga, uopšte nije simpatisao.

Tudor je pred završetak sezone čak poručio da više neće računati na Sneijdera i da je za njega najbolje da ode iz kluba, jer se u protivnom neće naigrati. To se na kraju i desilo, a Sneijder je za raskid ugovora sa Galatom navodno morao platiti 4,5 miliona eura.

Pred sami odlazak iz kluba Sneijder je doživio veliko poniženje, koje definitivno nije zaslužio. Dvije sedmice prije nego što je Sneijder raskinuo ugovor, Galatasaray je doveo novog fudbalera Younesa Belhandu i odmah mu je povjerena 'desetka' koju je u Istanbulu nosio Sneijder.

Taj potez Galate bio je jasan znak da su Sneijderovi dani u Galati odbrojani, a prije četiri dana je Holanđanin i zvanično postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Wesley Sneijder je za Galatasaray odigrao 175 utakmica, postigao je 45 golova uz 44 asistencije i zaista je nevjerovatno da je imao ovakav tretman pred kraj svog boravka u slavnom turskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi