Sociedad u dramatičnoj završnici do bodova protiv Seville

Primera, 24. kolo

Sociedad u dramatičnoj završnici do bodova protiv Seville

Fudbaleri Real Sociedada u 24. kolu španske Primere savladali su Sevillu rezultatom 4:3. 

Iako je domaći sastav uspio preko Agirretxea doći u prednost u 16. minuti, odgovor Seville stigao je već u samom finišu prvog poluvremena. Za izjednačenje se pobrinuo Kolodziejczak u 43. minuti susreta. 

Ljubitelji fudbala u drugom dijelu utakmice mogli su uživati u pravoj fudbalskoj predstavi. Za novo vodstvo Real Sociedada u 48. minuti pobrinuo se Prieto, da bi 20. minuta kasnije na 2:2 izjednačio Bacca.

Ohrabreni novim izjednačenjem gosti iz Andaluzije u 78. minuti golom Gameira stigli su do preokreta, ali vodstvo je trajalo svega nekoliko minuta. Prvo je Arribas u 82. minuti pogodio vlastitu mrežu, da bi u u posljednjim sekundama susreta konačnih 4:3 postavio Prieto. 

Real Sociedad nakon današnje pobjede zauzeo je 10. poziciju u španskom prvenstvu, dok je Sevilla i dalje na petom mjestu.

Primera, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Sevilla 4:3


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.