Sport: Leicester Mahreza prodaje Barceloni

Alžirac mijenja klub

Sport: Leicester Mahreza prodaje Barceloni

E. Škorić

Španski mediji pišu da bi Barcelona na kraju sezone mogla poslati ponudu na adresu Leicestera.

Neki mediji poput katalonskog Sporta objavili su da će Riyad Mahrez od ljeta biti novi igrač Barcelone i da će ovaj klub na račun aktuelnog prvaka Engleske uplatiti 35 miliona funti.

Alžirski playmaker zabio je pet golova ove sezone u Premier ligi, ali je bio ključan u Leicesterovom povijesnom osvajanju naslova. Mahrez je valjda zatražio od čelnih ljudi kluba da ga puste jer želi igrati zajedno s Neymarom i Leom Messijem. 

On se i ranije povezivao s Barcelonom, a kako ima tri godine ugovora s Leicesterom, klubu će donijeti dobru zaradu. Prije Leicestera igrao je u Le Havreu.

Mahrez igra na poziciji krila, a u Ligi prvaka ove sezone je u sedam mečeva zabio četiri gola uz dvije asistencije. Ono što je sigurno, Barca neće požaliti ako ga dovede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi