Šta će reći navijači? Sampaoli šokirao spiskom Gaučosa
Foto: EPA

Ponovo bez Higuaina

Šta će reći navijači? Sampaoli šokirao spiskom Gaučosa

M. Šljivak

Reprezentacija Argentine igraće narednog mjeseca odlučujće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Gaučosi u posljednja dva kola za protivnike imaju Peru i Ekvador, a potrebne su im dvije pobjede za siguran plasman na Mundijal, dok bi, ako ostanu na petoj poziciji, u novembru igrali dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda.

Selektor nacionalnog tima Jorge Sampaoli odabrao je igrače za ove duele, a ponovo na popisu nema napadača Juventusa Gonzala Higuaina. Čileanski stručnjak je od novih fudbalera pozvao Papu Gomeza iz Atalante, ali s obzirom na učinak napadača ove selekcije u prethodnim utakmicama, niko nije očekivao da Higuaina ponovo izostavi sa popisa.

Argentina će na Peru i Ekvador krenuti sa sljedećim igračima:

Golmani: Romero, Guzman, Marchesin.

Odbrana: Fazio, Mammana, Pezzella, Mascherano, Otamendi, Mercado.

Vezni red: Acuna, Di Maria, Biglia, Paredes, Banega, Gomez, Salvio, Rigoni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Messi, Aguero, Icardi, Dybala.

Sigurno je da će javnost u Argentini imati šta reći Sampaoliju zbog ovog popisa igrača, a ne treba ni sumnjati da bi bio izložen javnom linču u slučaju da njegov tim ne ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi