Šta su igrači Bayerna zamjerili Salihamidžiću?
Foto: EPA

Više nije simpatičan igračima

Šta su igrači Bayerna zamjerili Salihamidžiću?

Otkako je Hasan Salihamidžić zasjeo na poziciju sportskog direktora Bayerna prošla su gotovo tri mjeseca. 

Legendarni Brazzo je u Bayern došao u dosta turbulentnom periodu. Odmah po preuzimanju funkcije je bio primoran suočiti se sa brojnim problemima zbog kojih se odlučio na nekoliko radikalnih poteza, koji su u konačnici rezultirali time da izgubi simpatije među igračima.

Najprije je Salihamidžić trenerima zabranio pušenje u svlačionici i u njenoj blizini, otpustio je fizioterapeuta Christiana Huhna, naredio igračima da sami pospremaju svoje kabine, te im zabranio privatne letove u slobodne dane. Tako je Javi Martinez bio uskraćen putovati u Baskiju, kao i Franck Ribery na privatnu zabavu u Francusku, premda je unaprijed zakazao let.

U Kickerovoj analizi jedan od Hasanovih grijeha nastao je za vrijeme ljetnog prijelaznog roka kada je Bayern pokušavao da dovede Thomasa Lemara. Fudbaler Monaca je bio nepoznanica za sportskog direktora minhenskog kluba, koji se o njemu raspitivao na YouTube platformi, što je za Nijemce naivno i amaterski. 

Kritike kojima je Salihamidžić izložen nedavno je prokomentarisao Thomas Helmer, koji je za Bayern nastupao od 1992. do 1999. godine.

"Možda mu je potrebno samopouzdanje. Trenutno je između Rummeniggea i Hoenesa i ne želi nikoga povrijediti. On nikada nije bio neko ko je intervenirao kao igrač. U svlačionici je uvijek bio zadužen za dobro raspoloženje, na terenu je radio prljave poslove, a to je bila jasna raspodjela uloga, koju je savršeno ispunio. Nedavno sam s njim bio na istom događaju. Održao je predavanje o fudbalu i bio je sjajan. Želim mu da izoštri svoj profil, inače će mu biti zauvijek teško", izjavio je Helmer. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihamidžić je, podsjetimo, na poziciji sportskog direktora Bayerna naslijedio Matthiasa Sammera. Sa Bavarcima mu ugovor važi do 2020. godine. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi