Messijev novi ugovor najviše šteti Liverpoolu

Sada idu po Coutinha

Messijev novi ugovor najviše šteti Liverpoolu

E. Čaušević, foto: EPA

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Lionel Messi prije nekoliko dana zvanično je produžio ugovor s Barcelonom.

Saga između Messija i katalonskog kluba trajala je nekoliko mjeseci, a na radost navijača Blaugrane završena je u najboljem trenutku. U Barceloni su ljetos objavili da je Messi potpisao novi ugovor, ali se na kraju ispostavilo da to nije bilo tačno što je stvorilo paniku na Nou Campu.

Messijev ugovor važio je do kraja ove sezone i Argentinac je imao pravo da pregovara s drugim klubovima početkom ove godine. Međutim, Messi je odlučio da ostane u klubu u kojem je ponikao, te je s Barcelonom potpisao novi ugovor koji važi do ljeta 2021. godine uz otkupnu klauzulu od 700 miliona eura.

Čelni ljudi Barcelone su u najbolji trenutak riješili najveći problem jer sada mogu razmišljati o pojačanjima u zimskom prelaznom roku. Mundo Deportivo prenosi da će novi ugovor najviše "naštetiti" Liverpoolu jer će Barca sada sve snage okrenuti ka dovođenju Philippea Coutinha.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

suarez7
Jel te jebo coutinho
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi