Stuttgartova crna serija se produžila, Ibišević isključen
Foto: EPA

Novi poraz Švaba

Stuttgartova crna serija se produžila, Ibišević isključen

E. Škorić

Serija katastrofalnih izdanja Stuttgarta se nastavlja. Pred svojim su navijačima, u 20. kolu Bundeslige, upisali četvrti uzastopni poraz.

Nakon domaćih poraza od Mainza i Bayerna, te gostujućeg od Bayera, Stuttgart je na Mercedes-Benz Areni izgubio od Augsburga i to s uvjerljivim rezultatom 1:4.

Neprepoznatljive Švabe tako ostaju na 19 bodova i sve više dolaze u situaciju da se bore za opstanak, dok je Augsburg ovom pobjedom došao i do osmog mjesta.

Arkadiusz Milik je u 35. minuti zabio za 0:1, a do kraja prvog dijela Andre Hahn je povisio na 2:0. Zatim u 53. minuti naš napadač Vedad Ibišević dobiva direktan crveni karton zbog udaranja (?) protivničkog igrača.

Hahn u 56. postiže svoj drugi pogodak za visokih i nedostižnih 3:0 u korist gostujuće momčadi.  U 62. minuti Konstantin Rausch smanjuje na 3:1, a samo dvije-tri minute kasnije Tobias Werner vraća tri gola prednosti Augsburgu (1:4). Na kraju je završeno tim rezultatom.

U posljednjih šest utakmica Stuttgart ima omjer od pet poraza i jedne pobjede (prijateljska utakmica protiv Furtha). Augsburg je u sjajnoj serij. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:
Stuttgart - Augsburg 1:4 (Rausch 62/ Milik 35, Hahn 43, 56, Werner 64)


VfB Stuttgart 0-1 Augsburg (Goal Arkadiusz Milik) by all-goals
VfB Stuttgart 0-2 Augsburg (Goal Andre Hahn) by all-goals
VfB Stuttgart 0-3 Augsburg (Andre Hahn) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.