Sudiji iz Leicestera zabranili da sudi Tottenhamu

Sudijski odbor donio odluku

Sudiji iz Leicestera zabranili da sudi Tottenhamu

A. Beganović

U okviru 34. kola Premiershipa između ostalog će snage odmjeriti Stoke i Tottenham, a dva dana uoči ovog susreta došlo je do promjene glavnog sudije.

Za susret Stokea i Tottenhama bio je delegiran Kevin Friend, no Sudijski odbor Fudbalskog saveza Engleske odlučio je povući Frienda sa ovog susreta s obzirom da živi u Leicesteru.

Sudijski odbor čini sve što je u njegovoj moći kako bi završnica prvenstva u Engleskoj bila što regularnija, a kako se Tottenham bori sa Leicesterom za titulu prvaka, odlučio je da londonskom timu u važnom susretu ne može pravdu djeliti sudija iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto Frienda susret Stokea i Tottenhama će suditi 44-godišnji Neil Swarbrick, a treba podsjetiti sa pet kola prije kraja prvenstva Leicester ima sedam bodova više od Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti