Sve je moglo biti drugačije za Alaves da je lopta ušla u gol

Nesretna stativa Alavesa

Sve je moglo biti drugačije za Alaves da je lopta ušla u gol

M. Šljivak

Barcelona i Alaves trenutno igraju finale Kupa kralja u Madridu, a rezultat nakon prvih 45 minuta je 3:1 u korist Katalonaca

Dosta dobar meč igra se na Vicente Calderonu, a vidjeli smo i dva lijepa gola. Barcu je u vodstvo doveo Lionel Messi u 30. minuti, a poravnanje je Alavesu donio Theo Hernandez u 33. minuti. U finišu prvog poluvremena pogodio za novo vodstvo Barce od 2:1. Treći gol postigao je Paco Alcacer u trećoj minuti nadoknade.

Alaves je nekoliko minuta pred vodeći gol Barce mogao doći do prednosti. Ibai Gomez je uzdrmao stativu, a lopta se nećkala i na kraju je odlučila da ipak ne ode u mrežu.

Nastavak akcije nije donio dobru završnicu, pa je propala velika šansa za Alaves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi