Sve je spremno za veliki transfer Riada Bajića

Uskoro u Fenerbahčeu

Sve je spremno za veliki transfer Riada Bajića

M. Šljivak

Bh. napadač Riad Bajić veoma je blizu velikog transfera u Fenerbahče.

Sjajni 23-godišnji fudbaler Konyaspora na stolu ima ponudu turskog velikana, a kako stvari stoje, transfer bi u narednim danima mogao biti realizovan.

Danas su vrata Fenerbahčea Bajiću potpuno otvorena. Klub iz Istanbula je prodao iskusnog napadača Emannuela Emenikea grčkom Olympiakosu, te se sada očekuje da umjesto njega dovedu reprezentativca BiH.

Bajić je velika želja novog trenera Aykuta Kocamana. On je veliki ljubitelj igre bh. fudbalera i upravo on insistira da se posao što prije završi.

Cijena ovog transfera bi trebala biti oko 10 miliona eura, mada Konyaspor traži dva miliona više, ali očekuje se da će u narednim danima biti sve gotovo i da će bh. reprezentativac potpisati ugovor s istanbulskim timom.

Riad Bajić je protekle sezone igrao zaista odlično. Postigao je 17 pogodaka i nije nikakvo čudo što je privukao veliki interes mnogo većih klubova.

Podsjetimo, Konyaspor je Bajića sarajevskom Željezničaru, platio samo pola miliona eura i njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi