Svjetsko prvenstvo za kadete u Indiji

FIFA odlučila

Svjetsko prvenstvo za kadete u Indiji

E. Škorić
Teme:

Svjetsko fudbalsko prvenstvo za igrače do 17 godina održat će se u Indiji.

FIFA-ina komisija obišla je šest objekata u Kolkati, te je na kraju saopštila da se prvenstvo svijeta za igrače do 17 godina održi u Indiji.

Svjetsko prvenstvo počinje 6., a zavrava 28. oktobra. Utakmice će se igrati u pet gradova.

Indija se kao domaćin automatski plasirala na SP, a žrijeb će se održati u julu. Zasad su plasman na SP obilježili Iran, Irak, Japan, Sjeverna Koreja, Paragvaj, Čile, Kolumbija i Novi Zeland, dok će Evropljani, timovi iz Sjeverne i Centralne Amerike, Kariba i Afrike tek igrati kvalifikacije.

Pet najboljih evropskih timova igrat će na SP-u, a titulu brani Nigerija, koja se nije plasirala na smotru najboljih svjetskih selekcija u ovoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi