Ter Stegen brani u životnoj formi

Odlična statistika

Ter Stegen brani u životnoj formi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone odlično su otvorili novu sezonu, te u dosadašnjem dijelu nisu upisali nijedan poraz.

Jedan od najzaslužniji za to je golman katalonskog kluba Marc-Andre Ter Stegen koji brani u fenomenalnoj formi. Njemački golman je u dosadašnjem dijelu La Lige primio samo četiri gola u 12 odigranih kola i svojim odbranama je oduševio navijače Blaugrane.

Ovaj 25-godišnji golman na Nou Camp je stigao prije tri godine, ali je tek prošle sezone izborio mjesto prvog golmana kada je Claudio Bravo otišao u Manchester City. Svojim fantastičnim odbranama pokazao je da se radi o fenomenalnom golmanu. 

Da se nalazi u odličnoj formi najbolje pokazuje i statistkika. Naime, u zvaničnim utakmicama u okvir gola Ter Stegena upućeno je 39 udaraca, a njemački golman upisao je čak 34 intervencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi