Thiaga Silvu od januara gledamo u drugom klubu

Odlučio da napusti PSG

Thiaga Silvu od januara gledamo u drugom klubu

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Thiago Silva u januaru će najvjerovatnije napustiti PSG.

Njegov agent Paulo Tonietto potvrdio je za francuske medije da 32-godišnji Silva ozbiljno razmišlja da napusti PSG ove zime. On je potvrdio da je brazilski odbrambeni igrač već dobio nekoliko ponuda, te da će uskoro početi pregovore.

"Veoma je bitno da stvari s PSG-om budu jasne do kraja decembra. Silva želi da prihvati neki novi izazov u svojoj karijeri i već su četiri klub pokazala interes za njega. Moram reći da su to klubovi koji su u vrhu evropskog fudbala i mi želimo da počnemo pregovore s njima što prije", rekao je Tonietto.

Thiago Silva s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone, ali je jasno poručio da nema namjeru da ga produži. Čelnici kluba su spremni da ga prodaju u januaru jer su svjesni da će na ljeto otići kao slobodan igrač. Silva je u Pariz stigao 2012. godine, te godišnje u ovom klubu zarađuje 13 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi