Tielemans je Anderlechtov najveći transfer ikada

Oboren rekord

Tielemans je Anderlechtov najveći transfer ikada

Mladi belgijski fudbaler Youri Tielemans sinoć je zvanično postao novi član Monaca.

Ovaj 20-godišnjak, koji je proglašen najboljim igračem belgijske lige za sezonu 2016/2017., sa Monacom je potpisao petogodišnji ugovor a plaćen je čak 25 miliona eura.

Za Anderlecht je to najveći izlazni transfer u historiji kluba, a Tielemans je na vrhu ove liste preskočio Aleksandra Mitrovića koji je 2015. godine prodan Newcastleu za 18,5 miliona eura.

Na trećem mjestu nalazi se Romelu Lukaku, koji je za 15 miliona eura 2011. godine prešao u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Youri Tielemans je ove sezone odigrao čak 53 utakmice za Anderlecht a postigao je 18 golova uz 15 asistencija, što je zaista fantastičan učinak za jednog centralnog veznjaka koji je ovog mjeseca proslavio tek 20. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti