Turan pauzira tri sedmice
EPA

Problemi za Barcelonu

Turan pauzira tri sedmice

Iz Barcelone su saopštili da će Arda Turan morati pauzirati najmanje tri nedjelje. 

Turski fudbaler je zadobio povredu u prijateljskom meču sa Moldavijom, a nakon što se vratio u Barcelonu i odradio detaljne medicinske preglede, utvrđeno je povreda primicača desne noge. 

Prema ljekarskim procjenama, Turan će van stroja biti tri sedmice, što znači da će propustiti najmanje pet utakmica među kojima su četiri u Primeri i prvi meč četvrtfinala Lige prvaka s Juventusom. 

Turan je u dosadašnjem dijelu sezone u Španiji odigrao 17 utakmica. Iako se ne može pohvalitit statusom standardnog prvotimca, izuzetno je bitan u rotaciji i nema sumnje da će se njegovo odsustvo osjetiti. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na svom kontu Turan ove sezone ima 13 pogodaka i sedam asistencija u svim takmičenjima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti