UEFA bez milosti prema Kukesiju

70.000 eura kazne

UEFA bez milosti prema Kukesiju

S. Bošković

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o utakmici trećeg pretkola Evropske lige koju su odigrali albanski Kukesi i Legia iz Varšave.

Ova utakmica odigrana je prošlog četvrtka, a prekinuta je nakon što je gostujući igrač Ondrej Duda u 52. minutu, pogođen kamenom u glavu. Osim toga, prekidu utakmice je prethodila je tuča sa policijom, neredi na tribinama, te uvredljive parole.

Shodno tome, UEFA je utakmicu registrovala službenim rezultatom od 3:0 za Legiu iz Varšave, a domaći tim je kažnjen sa 70.000 eura, te jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama u evropskim takmičenjima. 

U slucačaju da se ovakav ili sličan incident ponovi u naredne dvije godine, tim iz Tirane će biti kažnjen sa još jednim susretom bez navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti