UEFA dopustila odigravanja revanša

Željo, Borac, Zrinjski i Široki ipak igraju?

UEFA dopustila odigravanja revanša

UEFA je odlučila da će odigrati revanš susreti Evropske lige i Lige prvaka bh. klubova koji nastupaju u ovim takmičenjima.

Bh. ekipe Željezničara, Borca, Zrinjskog i Širokog odigraće revanš susrete pretkola Evropske lige, odnosno Lige prvaka koji su na programu ove sedmice.

Željezničar na Koševu treba dočekati Hapoel, Široki na Pecari Austriju, Zrinjski gostuje u San Marinu, a Borac u Banja Luci dočekuje Lausanne.

Kako je Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila ne dati povjerenje prijedlogu statuta UEFA i FIFA bh. Savez se našao pred suspenzijom, kao i svi klubovi i reprezentativne selekcije.

Španske sudije koje trebaju suditi meč Lige prvaka trebaju sutra stići u Sarajevo, a u N/FSBiH su dobili informacije i o dolasku ostalih delegata i sudija koji su delegirani za mečeve Evropske lige.

UEFA je, međutim, dopustila odigravanje revanš susreta, ali je vrlo vjerovatno da će oni biti i posljednji koji će bh. klubovi igrati u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.