UEFA nastavila sa kaznama

UEFA nastavila sa kaznama

A. Beganović

Nakon drastične kazne zagrebačkom Dinamu, UEFA je danas novčano kaznila i Feyenoord, Deportivo, Romu i Marseille. Disciplinska komisija UEFE je kaznila pomenute klubove zbog navijačkih nereda.

Feyenoord je kažnjen sa 20.000 eura, dok je Deportivo kažnjen pet puta manjim iznosom zbog navijačkih nereda na utakmici ova dva kluba koja je odigrana u okviru lige UEFA.

Roma je također kažnjena sa 20.000 eura jer su njeni navijači blokirali prolaz na tribinama i palili baklje na utakmici Lige prvaka između Rome i Chelsea.

Marseille je dužan u blagajnu UEFE uplatiti 10.000 eura jer su njegovi navijači bacali predmete na teren na utakmici sa Liverpoolom, pri tome pogodivši Gerarda upaljačem.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.