UEFA se pobrinula da Evra itekako osjeti posljedice gluposti

Žestoka kazna

UEFA se pobrinula da Evra itekako osjeti posljedice gluposti

E. Škorić

Iskusni francuski defanzivac Patrice Evra nije prošao nekažnjeno zbog gluposti koji je napravio prije meča Guimaraes - Marseille u Evropskoj ligi.

Evra je na gostovanju u Portugalu ušao u raspravu s vlastitim navijačima, a onda jednog od njih nokautirao nogom.

UEFA je sada donijela olduku prema kojoj Evra do sljedećeg ljeta ne može igrati utakmice pod njenim okriljem, te je novčano kažnjen s 10.000 eura.

Marseille je kažnjen s 25.000 eura, te u narednih 30 dana mora da podmiri štetu Guimaraesu, pošto su navijači iz Francuske pravili nerede. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Marseille je uz to otpustio bivšeg defanzivca Manchester Uniteda iJuventusa, koji je po svemu sudeći na pragu završetka karijere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi