Uklonjena ploča s imenom Seppa Blattera

Iz sjedišta FIFA-e u Zurichu

Uklonjena ploča s imenom Seppa Blattera

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) uklonila je ploču s imenom bivšeg predsjednika Seppa Blattera iz svog sjedišta u Zurichu.

Ploča sa imenima članova Izvršnog komiteta, među kojima je i Blatterovo, bila je izložena na ulazu zgrade od njenog otvaranja 2007. godine.

Međutim, većina članova tog odbora je kažnjena zabranom obavljana dužnosti u fudbalu zbog umiješanosti u korupciju i kršenja etičkog kodeksa.

Među kažnjenim je i sam Blatter. On će biti van fudbala šest godina i s obzirom da je on već 81-godišnjak, teško da će mu pasti napamet da se ponovo vrati fudbalu.

Zgrada koja je izgrađena za vrijeme vladavine ovog Švicarca koštala je 200 miliona dolara, a Blatter je na čelu krovne kuće svjetskog fudbala bio od 1998. do 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi