Đumića želi i holandski Heerenveen

Napušta NEC

Đumića želi i holandski Heerenveen

Holandski mediji javljaju kako se u borbu za usluge Darija Đumića uključio i prvoligaš Heerenveen. 

Đumić će tokom ljeta gotovo sigurno napustiti NEC Nijmegen, s obzirom da se ovaj klub oprostio od igranja u elitnom rangu, a oko njegove budućnosti svakim danom se sve više špekuliše. 

Prema informacijama koje dolazi iz Holandije, osim Genka, AZ Alkmaara i nekoliko klubova iz Championshipa za dovođenje Đumića je zainteresovan i Heerenveen kojem je na početku sezone imao priliku postići i gol. 

Bh. reprezentativcu ugovor sa NEC Nijmegenom važi do 2018. godine, međutim jasno je da će između dvije strane uskoro doći do razlaza. To je nedavno nagovijestio i njegov zastupnik Michael Stensgaard.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Teško je očekivati da Dario kao reprezentativac BiH igra u drugoj ligi", kazao je Stensgaard. 

U protekloj sezoni Đumić je bio jedan od najstandardnijih igrača u ligi. Uz 34 odigrane utakmice je postigao četiri pogotka i pritom upisao šest asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi