Šef stručnog štaba ekipe sa Koševa nakon utakmice

Uščuplić: U Atinu idemo po pozitivan rezultat

Izabranici Dženana Uščuplića večeras su na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru trećeg pretkola Evropske lige igrali sa grčkim Atromitosom.

Gosti iz Atine slavili su rezultatom 2:1 golovima Fytanidisa i Nastosa, dok je jedini pogodak za ekipu sa Koševa postigao Bojan Puzigaća. Nakon utakmice trener bordo tima, Dženan Uščuplić obratio se prisutnim medijima. 

"Mi smo znali i prije ove utakmice da je Atromitos izuzetno iskusan sa dosta starijih igrača i igrača koji su igrali i u boljim ligama od Grčke. Iskreno mislim da smo 70-75 minuta dominirali i da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Žao mi je igrača jer su dali svoj maksimum večeras i ne zamjeram im ništa. Svaki od njih je dao 100 posto svojih mogućnosti," rekao je Uščuplić i dodao: 

"Mi smo imali istu situaciju i prije deset dana. Mi ćemo sa ciljem da prođemo otići u Atinu i probat ćemo napraviti pozitivan rezultat. Ovo je iskusnija ekipa od Norvežana i to su pokazali večeras. Evropa ne trpi greške i kazna stigne i ako protivnik ima tri šuta na gol," rekao je Uščuplić. 

"Nemam razloga da budem razočaran i već sam rekao da su igrači ostavili srce na terenu. Mislim da smo zaslužili više jer smo dominirali protiv jednog izuzetno jakog protivnika. Ja sam uvijek optimista, kao i stručni štab i igrači i idemo probati napraviti pozitivan rezultat," riječi su Uščuplića. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.