Valencia nastavila seriju bez poraza
Foto: EPA

Šišmiši bolji od Seville

Valencia nastavila seriju bez poraza

Derbi susret 9. kola španskog šampionata donio je okršaj na Mestalli između Valencije i Seville. 

Više razloga za slavlje na kraju je imala Valencia koja je na Mestalli protiv Seville slavila s ubjedljivih 4:0, te tako nastavila seriju odličnih rezultata.

Domaćin je do pogotka došao tek u 43. minuti preko Guadesa na asistenciju Rodriga, a na novu promjenu rezultata se čekalo do 51. minute. Prednost Valencije je udvostručio Zaza, da bi u posljednjih pet minuta meča Mina i Guades postavili konačnih 4:0.

Valencia je nakon ovog trijumfa na visokom drugom mjestu u prvenstvu sa 21 osvojenim bodom, dok je Sevilla na šestom mjestu sa pet manje. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nešto ranije svoj meč su odigrali Levante i Getafe (1:1), kao i Betis i Alaves (2:0). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi