Valjić autoritativan u Baselu, Lazio i Fiorentina sigurni
Foto: EPA

Evropska liga

Valjić autoritativan u Baselu, Lazio i Fiorentina sigurni

E. Škorić
Teme:

U četvrtak navečer igrani su susreti drugog kola Evropske lige u grupama G, H, I, J, K i L.

U grupi G je Lazio ugostio St. Etienne i stigao do pobjede od 3:2. Poveli su gosti iz Francuske golom Salla u šestoj minuti, ali su Onazi i Hoedt donijeli Rimljanima preokret. St. Etienne je kraj dočekao s dva igrača manje, a naš Senad Lulić nije igrao za domaći tim.

U drugom susretu ove grupe Rosenborg i Dnipro su odmjerili snage, na kraju su Ukrajinci bili bolji za jdan gol.

Bešiktaš je odigrao 1:1 sa Sportingom u derbiju grupe H. Tore je bio strijelac za turski, a Ruiz za portugalski klub. Lokomotiv je očekivano savladao Skenderbeu, a strijelci su bili Niasse i Samedov.

Bh. sudija Ognjen Valjić dijelio je pravdu na duelu Basel - Lech. Švicarski tim je slavio s 2:0, a vodeći je gol postigao Bjarnason u 55. minuti. Embolo je u 90. završio posao. Valjić je u 55. minuti isključio gostujućeg nogometaša Ligettyja.

U grupi I Fiorentina je upisala prvu pobjedu, pobijedivši s 4:0 u gostima Belensenes. Pogađali su Astori i Babacar, te Rossi uz autogol Tonela.

Grupa G:
Lazio - St. Etienne 3:2 (Onazi 22, Hoedt 48, Biglia 80/ Sall 6, Monnet-Paquet 84)
Rosenborg - Dnipro 0:1 (Seleznyov 80)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:
Bešiktaš - Sporting 1:1 (Tore 61/ Ruiz 16)
Lokomotiv - Skenderbeu 2:0 (Niasse 35, Samedov 74)

Grupa I:
Basel - Lech 2:0 (Bjarnason 55, Embolo 90)
Belenenses - Fiorentina 0:4 (Astori 18, Babacar 45, Tonel 80, Rossi 90)


All Goals & Highlgihts - Basel 2-0 Lech - 01... by footballgoalslive

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.