Van der Vaart ne želi u Indoneziju: Ostajem u Danskoj

Demantovao glasine

Van der Vaart ne želi u Indoneziju: Ostajem u Danskoj

Nekadašnji holandski reprezentativac Rafael Van der Vaart, koji je svojevremeno igrao za Real Madrid i Tottenham, odbacio je glasine da će karijeru nastaviti u Indoneziji. 

Van der Vaart ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za Midtjylland i gotovo sigurno će napustiti danski klub, a kao sredina u kojoj bi ubuduće mogao da zarađuje za život pominjao se Bali United.

Ovaj indonezijski klub sprema tim za Azijsku ligu šampiona koju će igrati sljedeće godine i u potrazi je za svjetski poznatim igračima, a prvi na listi želja bio je upravo Van der Vaart. Ipak, od cijele priče neće biti ništa. 

"Čuo sam da me žele u Indoneziji, ali od toga nema ništa. Ostat ću u Danskoj, barem do zime", kazao je Van der Vart, prenose inostrani mediji.

Prošlogodišnji transfer u Midtjylland za Van der Vaarta ispostavio se kao pogrešan potez u karijeri. Trebao je da bude veliko pojačanje, međutim ove sezone nije odigrao ni minut, a samo je jednom sjedio na klupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi