Van Gaal: Moramo imati strpljenja za Di Mariju

Trener Manchester Uniteda

Van Gaal: Moramo imati strpljenja za Di Mariju

Angel Di Maria trenutno je u strašnom padu forme, a u njegovu odbranu stao je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal. 

Holandski stručnjak smatra da je Di Mariji potrebno najmanje godinu dana da se prilagodi na fudbal koji se igra u Engleskoj.

"Prva sezona je uvijek teška za sve nove igrače. To za mene nije iznenađenje, jer više se iznenadim kada se adaptiraju ranije", kazao je Van Gaal, te dodao:

"Isto iskustvo sa igračima imao sam trenirajući klubove u Holandiji, Španiji i Njemačkoj. Moramo da im damo vrijeme, ne samo Di Mariji, već i ostalim igračima. Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti. Ne možete dati tačan odgovor, ali mislim da je dovoljno godinu dana", zaključio je Van Gaal.

Inače, Manchester United nakon 27. odigranih kola zauzima četvrtu poziciju u Premiershipu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.