Vatreno u Marseilleu, derbi završen bez pobjednika
Foto: EPA

Ligue 1

Vatreno u Marseilleu, derbi završen bez pobjednika

E. Škorić

U derbiju šestog kola francuske Ligue 1 Marseille i Lyon podijelili su bodove, odigravši 1:1.

Marseille je na Veledromeu ugostio Lyon, ali ovaj meč trajao je duže od predviđenog termina.

Naime, u 61. minuti domaći navijači zasuli su gostujuće igrače raznim predmetima, upaljačima, pa i metalnim šipkama. Ono što je bilo još užasnutije, Valbuena je dočekan na nož u Marseilleu.

Valbuena je večeras igrao za Lyon protiv bivšeg kluba, a navijači Marseillea doslovno su tražili njegovu smrt i konstantno mu prijetili. Uglavnom, scene koje nisu poželje na nogometnim terenima.

Lyon je prethodno poveo u 25. minuti golom Lacazettea s penala, a u finišu prvog dijela Alessandrini je isključen u redovima Marseillea. 

Iako s igračem manje, domaći su uspjeli da izjednače i to nakon 20-minute pauze zbog prekida. Rekik je na ubačaj Barrade iz kornera loptu smjestio u mrežu Lyona za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseilleu je ovo prvi remi i ima sedam bodova, Lyonu je treći u ovoj sezoni i ima dva boda više od večerašnjeg rivala.

Ligue 1, 6. kolo:
Marseille - Lyon 1:1 (Rekik 68/ Lacazette 25 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti