Velika pobjeda Malage u Pamploni
Foto: EPA

Poraz Osasune

Velika pobjeda Malage u Pamploni

E. Škorić

U posljednjoj utakmici 27. kola španske Primere Malaga je, kao gost, slavila protiv Osasune rezultatom 2:0.  

Bio je to duel ekipa koje se bore za opstanak, a Malaga se sedmom, drugog gostujućom pobjedom uspjela izjednačiti na tabeli s Osasunom. 

Nervozni domaćin od početka je bio nesiguran, dok su izabranici Bernda Schustera igrali jako dobro, pa na kraju sasvim zasluženo poslije više od mjesec dana upisali pobjedu. 

Garcia Samuel je nakon ubačaja s lijeve strane zahvatio loptu, te lobovao domaćeg golmana Fernandeza. Osasuna je imala svoje šanse, poprilično dobre, ai je Caballero branio sve što je išlo prema njegovom golu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 52. minuti Gamez je isključen u gostujućem sastavu, ali Malaga je s igračem manje uspjela postići i drugi pogodak. U 66. minuti Santa Cruz je dodao do Amrabata, koji je prizemnim udarcem zatresao mrežu Pamplonaca za konačnih 2:0.

Primera, 27. kolo:
Osasuna - Malaga 0:2 (Samuel 14, Amrabat 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.