Vermaelen će dobiti još jednu šansu u Barceloni?
Foto: EPA

Prilika da se dokaže

Vermaelen će dobiti još jednu šansu u Barceloni?

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Thomas Vermaelen trenutno igra u Romi na posudbi iz Barcelone.

Vermaelen je u Barcelonu došao u ljeto 2014. godine iz Arsenala za skoro 20 miliona eura što se pokazao kao loš potez čelnika katalonske ekipe. Belgijanac je nakon dolaska odigrao samo 11 utakmica, te je van terena bio većinu vremena zbog stalnih problema s povredama.

Barcelona je odlučila pred početak ove sezone da pošalje Vermaelena na posudbu u Romi, no ni to nije pomoglo ovom igraču. Problemi s povredama nastavili su se i u rimskoj ekipi za koju je u dosadašnjem dijelu sezone Belgijanac odigrao tek nešto više od deset utakmica u svim takmičenjima.

Ipak, Vermaelen bi na kraju ove sezone mogao dobiti novu priliku u Barceloni. Poznato je da Luis Enrique napušta Nou Camp na kraju sezone, te da Barca ima problema u odbrani. Belgijanac se nada da bi se dolaskom novog trenera u ovaj klub mogla stvoriti nova prilika da se dokaže. Naravno, ukoliko se u međuvremenu ne desi nova povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi