"Vidića i Ferdinanda je bilo nemoguće proći"

Juan Mata hvalio nekadašnje štopere Uniteda

"Vidića i Ferdinanda je bilo nemoguće proći"

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand nekada su činili udarni štoperski dvojac Manchester Uniteda.

Danas odbrana ovog slavnog kluba izgleda znatno slabije, a vezista Manchestera Juan Manuel Mata kaže da je u ono vrijeme bilo gotovo nemoguće proći pored Vidića i Ferdinanda.

"Kada sam igrao protiv Vidića i Ferdinanda bilo je gotovo nemoguće proći ih. Zaista su bili sjajan štoperski dvojac. Vjerovatno najbolji u Evropi u to vrijeme", rekao je Mata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Španac kao član Valencije imao priliku igrati protiv Manchester Uniteda dok su za taj klub igrali pomenuti štoperi, a nešto nkasnije je duele protiv njih vodio i kao član Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi