Vrančićev prvijenac u historijskoj pobjedi Paderborna

Bundesliga, 2. kolo

Vrančićev prvijenac u historijskoj pobjedi Paderborna

Drugo kolo Bundeslige donijelo je bh. derbi, a u Bremenu je ekipa Werdera ugostila Hoffenheim. Izet Hajrović je ugostio Ermina Bičakčića i Sejada Salihovića. I dok su se strijelci golova za veliku pobjedu nad Slovačkom našli u početnom sastavu, Salihović je ovaj meč počeo na klupi za rezzervne igrače. 

Na vodstvo gostiju se nije dugo čekalo, za TSG je u 19.  minuti pogodio Firmino. Duttov tim je nakon vodstva gostiju preuzeo inicijativu, ali sve do 59. minute su bezuspješno napadali,  da  bi u pomenutoj minuti mrežu Hoffenheima zatresao Galvez. Dva minuta nakon što je Werder izjednačio Hajrovića je na terenu zamijenio Bartels.

U 73. minuti priliku za igru dobio je i Sejad Salihović, a trener Markus Gisdol mu je ukazao šansu umjesto Elyounoussija. Ipak, u finišu nije bilo golova, pa je meč završen podjelom bodova.

Grešku iz prvog kola, kada su pobjedu prokockali u posljednjim sekundama, fudbaleri Paderborna nisu ponovili u 2. kolu. Na teškom gostovanju kod HSV-a Paderborn je upisao veisoku pobjedu, prvu u svojoj historiji u Bundesligi, a strijelac drugog gola za goste u trijumfu od 3:0 bio je potencijalni reprezentativac BiH, Mario Vrančić. Sjajni veznjak je mrežu protivnika zzatresao u 68. minuti, a šest minuta prije kraja utakmice napustio je teren.

Najzanimljiviji duel u današnjem programu Bundeslige svakako je bio meč u kojem je Bayer Leverkusen ugostio Herthu. Gosti su u vodstov stili autogolom Tina Jedvaja u 24. minuti, što je bio rezultat prvog poluvremena. Za autogol mladi hrvatski defanzivac se iskupio početkom drugog dijela igre kada je ponovo pogodio mrežu, ovoga puta protivničku, za 1:1.

Schieber je u 60. minuti gostima vratio vodstvo gostima, da bi dvije minute kasnije za novo izjednačenje Apotekara pogodio bivši reprezentativac BiH Emir Spahić. Do totalnog preokreta Bayer je  došao golom Brandta u 74. minuti utakmice. Četiri minute prije kraja Bellarabi je ovjerio pobjedu Apotekara glom za konačnih 4:2.

Nakon remija u prošlom kolu kod Borussije M'gladbach, ovog vikenda ekipa Stuttgarta je poražena pred domaćom publikom sa 2:0. Puni plijen sa Mercedes-Benz Arena je odnio Köln. Pitanje pobjendika u ovome meču je riješeno već u prvih 45 minuta. Vodstvo povratnicima u društvo najboljih njemačkih klubova u 22. minuti donio je Osako, a jedanaest minuta kasnije Ujah je udvostručio vodstvo popularnih Jarčeva. Rezultat na kraju utakmice bio je isti onaj iz prvog poluvremena, a svih 90 minuta odigrao je reprezentativac BiH Vedad Ibišević.

Susret Wolfsburg-Frankfurt je okončan bez pobjednika, a rezultat je na kraju glasio 2:2, iako su domaći fudbaleri vodili u oba navrata. 

Bundesliga, 2. kolo:
Werder Bremen - TSG Hoffenheim 1:1 (Galvez 59. / Firmino 19.)
Hamburger SV - Paderborn 0:3 (Kachunga 29., Vrančić 68., Stoppelkamp 89.)
Bayer Leverkusen - Hertha 4:2 (Jedvaj 50., Spahić 62., Brandt 74., Bellarabi 86. / Jedvaj AG 24., Schieber 60.)
Stuttgart - Köln 0:2 (Osako 22, Ujah 33.)
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2 (Naldo 15. / Jung AG 23.)

 

 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.