Vučica slavila u Bergamu, Pjanić asistent

Roma se bodovno izjednačila sa Juventusom

Vučica slavila u Bergamu, Pjanić asistent

Atalanta je večeras u okviru 12. kola talijanske Serije A na svom terenu dočekala rimsku Vučicu. Roma je slavila rezultatom 2:1. 

Ekipa iz Bergama do vodstva je došla već u prvoj minuti susreta. Raimondi je uposlio Moraleza koji matira nemoćnog De Sanctisa. Atalanta je do dva gola prednosti mogla doći u 10. minuti susreta, ali je udarac Basellija završio na prečki gola ekipe iz Rima.

Tri minute kasnije zaprijetila je Vučica. Šutirao je Miralem Pjanić, ali njegov udarac odlazi pored desne stative Sportiella. Rimljani su se vratili u 23. minuti susreta, a strijelac za Romu bio je Adem Ljajić nakon asistencije Pjanića. 

Do odlaska na odmor gosti su uspjeli doći do preokreta. Ovaj put u ulozi asistenta je Adem Ljajić, a mrežu ekipe iz Bergama trese Radja Nainggolan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:1 za Romu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaćin prijeti u 70. minuti susreta preko Maximiliana Moraleza, ali njegov udarac odlazi pored desne stative gola Atalante. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za ekipu iz prijestolnice Italije. Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoje ekipe, a upisao je asistenciju i "zaradio" žuti karton. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.