Wenger:  U budućnosti možemo biti opasniji

Arsenal može i bez cijele jedne postave

Wenger: U budućnosti možemo biti opasniji

Teme:

Arsenal ali prije svega Arsene Wenger često su na udaru kritika, nema trofeja, u velikim utakmicama često " pucaju". Protiv Stokea su Topnici odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme, probali su se vratiti iz zaostatka od tri gola i zamalo su uspjeli.

Navijači i mediji su se obrušili prvo na Wengera koji je kontra Newcastlea morao slagati ekipu bez 11 igrača.

"Nekim igračima ću mijenjati neki su neiskusni, ali svi imaju dovoljno slobode u igri da se prilagode i pokažu koliko mogu " rekao je prije utakmice Wenger koji je čak pozvao sa posudbe Francisa Coquelina, dok je Debuchy po prvi put u karijeri morao na mjesto stopera od prve minute.

Postava koja je "utrpala" četiri gola ekipi koja je opet u prošlom kolu savladala Chelsea je definitivno u nekim linijama slabija od one koja " pauzira ". Može se i uporediti. Između ostalog na jednoj strani Ospina, Monreal, Chambers, Koscielny, Arteta, Rosicky, Wilshere, Ozil, Wilshere, Ramsey, Walcott. Na drugoj su Szczesny, Bellerin, Debuchy, Mertesacker, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Sánchez, Cazorla Welbeck i Giroud. U današnjem modernom fudbalu, pogotovo iz perspektive onih najboljih liga, teško je pronaći ekipu koja bi ostala imuna na toliki broj povrijeđenih igrača. Baš kao što je teško pronaći ekipu koja bi sa takvim zdravstvenim biltenom uzela tri boda na tako ubjedljiv način.

"Koliko možemo pokazali smo večeras. Zadnja linija je bila poprilično dinamična, unatoč činjenici da smo bili oslabljeni. Vjerujem da u budućnosti možemo biti opasniji. Nadam se da su navijači otišli kući zadovoljni, jer smo igrali dobro." rekao je nakon utakmice Arsene Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.