West Ham drugu godinu zaredom eliminisan od istog kluba

Astra kao crna mačka za Čekičare

West Ham drugu godinu zaredom eliminisan od istog kluba

West Ham je večeras neočekivano doživio eliminaciju iz playoffa Evropske lige.

Drugu godinu zaredom se Čekičarima iz Londona na putu ka grupnoj fazi ispriječila rumunska Astra, koja je senzacionalno slavila u Londonu sa 1:0.

Prvi meč ova dva kluba odigran u Rumuniji završen je rezultatom 1:1, a West Ham je uoči večerašnjeg duela bio favorit. Ipak, momci Slavena Bilića su još jednom zakazali, a Astra je slavila golom kojeg je u 45. minuti postigao Portugalac Filipe Teixeira.

West Ham do kraja nije uspio doći do izjednačenja i izboriti produžetke, pa su Rumuni postali prvi gostujući tim koji je uspio slaviti na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, prošle godine je Astra izbacila West Ham u 3. pretkolu Evropske lige, kada je prošla dalje sa ukupnih 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi