Wolfsburg nakon penala eliminisao HSV

Wolfsburg nakon penala eliminisao HSV

U Njemačkoj je danas na programu Liga Kup. U prvom današnjem susretu sastali su se HSV i Wolfsburg, a razlog za zadovoljstvo nakon meča imali su fudbaleri Wolfsburga koji su boljim izvođenjem penala prošli dalje. 

Inače, utakmice Liga kupa Njemačke se igraju dva puta po pola sata, a u slučaju da nakon 60 minuta igre nema pobjednika pristupa se izvođenju penala.

Današnji meč HSV-a i Wolfsburga okončan je bez pogodaka, da bi rezultat nakon izvođenja penala glasio 6:5 u korist Wolfsburga.

Strijelci sa bijele tačke za pobjednički tim bili su Naldo, Jung, Hunt, Arnold, Vierinha i Malanda, dok su za HSV pogađali Van dr Vaart, Djourou, Stieber, Jiracek i Iličević. Neprecizan je bio Demirbay.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.