Xavi i zvanično igrač s najviše nastupa u Ligi prvaka

Prestigao Raula

Xavi i zvanično igrač s najviše nastupa u Ligi prvaka

E. Škorić

Bivši španski reprezentativac Xavi Hernandez postao je igrač s najviše nastupa u Ligi prvaka.

Xavi je večeras, na gostovanju Barcelonu u Parizu, zamijenio Ivana Rakitića u nastavku utakmice, te je to bio njegov 143. nastup u najelitnijem klupskom natjecanju.

Pretekao je tako Raula, koji je u Ligi prvaka odigrao 142 utakmice. Golman Real Madrida Iker Casillas ima 140 nastupa i on bi mogao u dogledno vrijeme preskočiti veznjaka Barce.

Treba još dodati da je u večerašnjem duelu PSG-a i Barce Iniesta odigrao 100. utakmicu u Ligi prvaka, a Messi postigao svoj 68. gol. Barca je, također, prešla cifru od 500 golova u evropskim natjecanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.