Xavi: Svi koji napuste klub ne moraju se vraćati
Foto: EPA

Xavi o mladim igračima

Xavi: Svi koji napuste klub ne moraju se vraćati

M. Šljivak

Legenda Barcelone Xavi Hernandez smatra se jednim od najboljih veznjaka u historiji kluba.

Ovaj 37-godišnji veznjak je prije dvije godine ostao bez ugovora u timu, te je odlučio da ode u Katar, gdje je postao vođa ekipe Al Sadd.

Govoreći za Diario Sport, Xavi je komentarisao činjenicu da veliki broj mladih fudbalera napušta Barcelonu i odlazi u druge klubovi.

Ističe da sve one koje napuste klub sa 16 ili 17 godina, ne treba vraćati u klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iskreno, ja ne bih vratio nijednog fudbalera koji je otišao iz kluba. Zašto odlaze sa 16 ili 17 godina? Smatram to izdajom i ne mogu da razumijem zašto to rade. To je moja filozofija. Ako želite otići, ne morate se više vraćati", rekao je Xavi.

Legenda tima s Nou Campa je prošao sve omladinske selekcije. Do 2015. godine je odigrao čak 767 utakmica za prvi tim Katalonaca i postigao je 85 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi