Xavi završava karijeru: Postat ću trener
Foto: EPA

Legenda Barcelone

Xavi završava karijeru: Postat ću trener

Bivši vezni igrač Barcelone i španske reprezentacije, 37-godišnji Xavi Hernandez, igra posljednju sezonu u karijeri. 

Nakon Pirla i Kake koji su nedavno objavili da odlaze u mirovinu, istu stvar je najavio i Xavi Hernandez koji će se nakon nekoliko sezona provedenih u katarskom Al-Saddu posvetiti trenerskom poslu. 

"Imao sam sreće da su me zaobilazile povrede, ali mislim da je moja karijera u jednom trenutku krenula nizbrdo. Sada vidim da sam sve umorniji, sve mi je teže da se opiravim i ovo će mi sigurno biti posljednja sezona. Postajem trener", kazao je Xavi, prenose inostrani mediji. 

Xavi je, prije nego što je došao u Katar, godinama sa Andresom Iniestom činio nezaustavljivi par u veznom redu Barcelone. Za prvi tim je debitovao još 1988. godine, a upisao je ukupno preko 700 nastupa.

Od reprezentacije Španije se oprostio 2014. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti