Zamorano: Argentinci ne cijene dovoljno Messija
Foto: EPA

Legendarni Čileanac o Lionelu Messiju

Zamorano: Argentinci ne cijene dovoljno Messija

Legendarni Čileanac, nekadašnji as Intera i Real Madrida, smatra kako Argentinci nedovoljno cijene Lionela Messija.

Pred gostovanje njegovog Čilea u Argentini, u okviru kvalifikaicja za Svjetsko prvenstvo, Zamorano se dotakao i najboljeg argentinskog igrača.

Čileanac smatra da Messija, u rodnoj zemlji, moraju više cijeniti kada su u pitanju njegovi nastupi za reprezentaciju.

"Da je Messi Čileanac, imao bi spomenike po cijeloj državi i već bi mu dosadila sva priznanja koja bi dobijao. U Čileu ga veoma cijene."

"Argentinci prave razliku između Messija u Barceloni i Messija u reprezentaciji. U Španiji on pogleda na jednu stranu i tamo vidi Neymara, pogleda na drugu stranu, tamo je Suarez, iza sebe ima Iniestu i Busquetsa."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zato morate posmatrati cijelu sliku. Najbolje na svijetu treba cijeniti. Treba cijeniti Messijev trud, jer on odigra između 70 i 80 utakmica svake godine, ali svejedno dođe da igra i za reprezentaciju", rekao je Zamorano.

Messijeva Argentina trenutno se nalazi na petom mjestu kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo, bod iza četvrtoplasiranog Čilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi