Zastrašujući sastav Monaca koji čine igrači koje su prodali

Zaradili su ogroman novac, ali ostali bez sjajnih igrača

Zastrašujući sastav Monaca koji čine igrači koje su prodali

E. Čaušević

Benjamin Mendy je još jedan u nizu fudbalera Monaca koji je ovog ljeta odlučio da napusti Kneževinu i sreću potraži u nekom drugom evropskom klubu.

Monaco je prošle sezone napravio sjajan rezultat osvajanjem titule prvaka Francuske, te igranjem polufinala Lige prvaka u kojem su izbačeni od Juventusa. Klub iz Kneževine je napravio ekipu koja se ravnopravno mogla nositi sa evropskim velikanima, ali baš prema očekivanjima mnogi igrači su ovog ljeta napustili klub.

Zanimljivo je da je Monaco u prethodne dvije godine prodao zaista veliki broj odličnih igrača. Francuski mediji objavili su danas sastav Monaca koji čine igrači koji su napustili ovaj klub. Jasno je da bi čak i ovaj sastav mogao napraviti čuda, no čini se da su u Kneževini ipak odlučniji da zarade što više novca.

Benjamin Mendy je jedan u nizu igrača koji je ovog ljeta napustio Monaco. Prije njega to su uradili Bernardo Silva, Timoue Bakayoko, Valere Germain, Abdou Diallo, Nabil Dirar i Corentin Jean. Monaco je ovog ljeta do sada zaradio čak 167,5 miliona eura. No, prije dvije godine ovaj klub je zaradio deset miliona više.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tada su Monaco napustili Anthony Martial (60 miliona eura), Geoffrey Kondogbia (36 miliona), Layvin Kurzawa (25 miliona), Aymen Abdennour (22 miliona), Yanniyk Carrasco (17,26 miliona), Lucas Ocampos (7,5 miliona), Falcao (7 miliona, posudba), Nicolas Isimat-Mirin (2,4 miliona), Gaetano Monachello (Atalanta 500.000), Dimitar Berbatov (slobodan igrač).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi