Zbog nereda prekinuta utakmica

Demonstracije u Atini

Zbog nereda prekinuta utakmica

Policija u Atini upotrebila je suzavac kako bi spriječila veće nerede navijača ispred Olimpijskog stadiona, zbog čega je utakmica između fudbalera Panathinaikosa i Atromithosa bila prekinuta 25 minuta.

Incident se dogodio prilikom obilježavanja godišnjice pogibije tinejdžera Aleksandrosa Grigoropulosa, koji je na prošle godine stradao od policijskog metka.

Jučer je u prijestolnici Atine hiljade ljudi demonstriralo ulicama i izazvalo velike nerede razbijajući izloge lokala i paleći parkirane automobile. Protestujući centralnim gradskim ilicama demonstranti su nosili parole "Pamtimo 6. decembar" i "Policajci, svinje, ubice". U sukobima ispred stadiona lakše su povrijeđena dva policajca.

Utakmica između Panathinaikosa i Atromitosa je nastavljena posle prekida i završena je pobjedom domaćeg tima (3:1), koji je drugoplasirani na tabeli prvenstva Grčke sa bodom zaostatka za vodećim Olimpijakosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti